10 tips voor het inpakken van uw spullen bij een verhuizing

Verhuizen? 10 handige tips voor het inpakken van uw spullen

Heeft u een verhuizing op de planning staan? Dan is het ook snel tijd om uw spullen in de pakken. Kiest u er voor om uw eigen spullen in te pakken? Dan is het belangrijk dat u dit op de goede manier doet. Wij geven u 10 handige tips over hoe u het beste uw spullen kunt inpakken.

Tip 1 – Structuur

Zorg ervoor dat u met structuur uw dozen inpakt. Hiermee maakt u het u zelf een stuk gemakkelijker. Pak uw spullen per kamer in en schrijf duidelijk op elke doos naar welke kamer het verhuisd moet worden. Zo kunt u bij aankomst van uw nieuwe huis de dozen gelijk in de ruimte plaatsen en hoeft u niet te zoeken welke doos op welke plaats hoort.

Tip 2 – Breekbare spullen

Heeft u breekbare spullen die mee moeten verhuizen? Denk er dan om dat u dit zorgvuldig inpakt. Pak uw breekbare spullen goed in met papier zodat het goed wordt beschermd. Denk eraan dat u genoeg papier om uw breekbare spullen heen wikkelt, beter te veel dan te weinig. Heeft u alles goed ingepakt? Schijf dan duidelijk op de doos waar het inzit dat er breekbare spullen inzitten.

Tip 3 – Opvulmateriaal

Gebruik opvulmateriaal om dozen die niet helemaal vol zitten de vullen. Dit voorkomt dat de spullen in de doos verplaatsen en kapot gaan. U kunt kiezen uit verschillende soorten vulmateriaal als bijvoorbeeld piepschuim of papier.

Tip 4 – Belangrijke papieren

Zorg ervoor dat u belangrijke papieren niet zomaar in een doos stopt maar goed bij elkaar houdt. U kunt een speciale doos maken voor dit soort belangrijke spullen maar u kunt de papieren ook tijdens de verhuizing in uw handbagage houden.

Tip 5 – Elektronische apparaten

Heeft u elektronische apparaten die mee moeten met de verhuizing? Als u de originele verpakking nog heeft is het verstandig om het daar in te doen. Anders kunt u het in een doos stoppen met wat extra bescherming. Pak het apparaat bijvoorbeeld in met een deken of een laken en vul de doos goed op met opvulmateriaal.

Tip 6 – Kleding en andere stoffen

Kleding en gordijnen kunt u gemakkelijk inpakken in vuilniszakken. Wilt u er toch zeker van zijn dat ze tijdens de verhuizing iets beter worden beschermd? Vouw het dan netjes op en doe het in een verhuisdoos.

Tip 7 – Te zware dozen

Denk er om dat uw dozen niet te zwaar worden. Tijdens het verhuizen kunnen te zware dozen erg vervelend zijn. Te zware dozen kunt u voorkomen door de zware dingen die verhuisd moeten worden in kleinere dozen te stoppen. En een maximaal aantal kilo’s aan te houden. Wij zelf vinden ongeveer 20 kilo een goed maximaal gewicht.

Tip 8 – Doe onnodige dingen weg

Heeft u het idee dat u veel onnodige dingen meeneemt met het verhuizen? Neem die dan niet mee. Dit scheelt een hoop onnodig gesleep. U kunt de onnodige spullen bijvoorbeeld verkopen en als het niks meer waard is kunt u er voor kiezen om het weg te gooien.

Tip 9 – Belangrijke dingen

Pak de dingen die u het vaakst nodig hebt in het dagelijks leven als laatste in en als eerste weer uit. Zo voorkomt u dat u de dingen die u nodig heeft niet bij de hand heeft en dit scheelt weer een hoop onnodig gezoek naar die spullen.

Tip 10 – Op tijd inpakken.

Zorg ervoor dat u op tijd begint met inpakken. Begin bij de spullen die u het minst gebruikt. Als u tijdig begint met het inpakken van uw spullen voorkomt dit een hele hoop stress en weet u zeker dat u alles goed heeft ingepakt voor de verhuizing.

Heeft u naast deze tips nog professionele hulp nodig? De specialisten van verhuisbedrijf Dirkvervaet.be helpen u graag. Gegarandeerd een zorgeloze verhuizing.