Kluizen

Diverse soorten kluizen

Het komt steeds vaker voor dat er wordt ingebroken in cafés, bedrijven en in huizen. de inbrekers nemen vaak al het geld en waardevolle spullen mee. Het aanschaffen van een kluis is daarom geen slecht idee. U bergt uw geld en andere waardevolle spullen gemakkelijk op. De inbrekers zijn vaak niet in staat om de kluis te openen en uw geld en andere waardevolle spullen mee te nemen. De keuze voor een inbraakwerende en brandveilige kluis is ook mogelijk. Het komt nog wel eens voor dat er een kortsluiting ontstaat en dat uw pand in brand staat. Het is dat goed om te weten dat uw geld veilig in de kluis zit.

Inbraakwerende kluis

Inbraakwerende kluizen worden ook wel waarde kasten genoemd. Deze zijn bedoeld voor het opbergen van waardevolle spullen. De inbraakwerende kluis is een forse staande kast. Er zijn veel verschillende inbraakwerende kluizen op de markt. Wilt u graag een inbraakwerende kluis, vraagt u dan aan de slotenmaker wat de mogelijkheden zijn en wat uw wensen zijn. Wilt u namelijk een inbraakwerende kluis, brandveilige kluis of een combinatie van beide. Wilt u geen grote kast in uw opbergruimte hebben staan? Dan is het ook mogelijk om door een expert een muurkluis te laten installeren. Deze zijn kleiner maar zijn wel gemakkelijk te verbergen.

Brandwerende kluizen

Bent u opzoek naar een kluis voor uw belangrijke papieren en gegevens? Dan bent u opzoek naar een brandwerende kluis. Deze beschermt uw belangrijke documenten tegen hoge tempraturen. Bij een brand zullen deze documenten niet zomaar in rook opgaan. Het verschilt per kluis hoelang de documenten, sieraden, medicijnen, cd-roms of harddiscs veilig zijn. De brandvertraging van deze kluizen variëren tussen de 30 en de 120 minuten.

Sleutelkluis

Moet u als bedrijf veel sleutels bewaren? Dan is een sleutelkluis een goede oplossing voor u. Deze sleutelkluizen zijn in verschillende soorten te verkrijgen. Ze zijn er met solide cilindersloten, verankeringsgaten en massieve deuren. Zo zijn de sleutels die u moet bewaren veilig en kan er geen buitenstaander bij komen. Tip: zorg er wel voor dat u de sleutel van de sleutelkluis niet verliest.

Bron: Beveiligingsnet.nl