Trapbekleding

Welke trapbekleding is voor mij geschikt?

Als u na zit te denken over een traprenovatie, kunt u er voor kiezen om uw trap opnieuw te laten bekleden. Hiermee creëert u een nieuwe look en kunt u slijtage verhelpen. De kosten van het opnieuw laten bekleden van uw trap vallen vaak ook lager uit dan die van een volledige traprenovatie. Er kan bij het bekleden van een trap gebruik worden gemaakt van een aantal verschillende materialen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vloerbedekking, laminaat, PVC, of vinyl. Welke keuze u maakt is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.

Vloerbedekking

Een van de meest gebruikt vormen van trapbekleding is vloerbedekking. Vloerbedekking heeft een aantal voordelen. Zo is het geluidsvast, en warm aan de voeten in de winterperiode. Vloerbedekking is verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Hierdoor kunt u uw trap personaliseren naar uw eigen smaak.

Laminaat

Naast vloerbedekking is laminaat een van de meest voorkomende vormen van trapbekleding. Laminaat is te vinden in twee soorten. HPL (highly pressured laminate) en CPL (continiously pressed laminate). Het grootste voordeel van laminaat is dat dit slijtvast is en een traditionele uitstraling heeft. Een nadeel van laminaat is dat het geluid maakt wanneer er op gelopen wordt. Om dit tegen te gaan is het mogelijk een geluidswerende ondervloer te leggen. Dit absorbeert het geluid, waardoor u in de rest van het huis er minder hinder van heeft.

PVC

Trapbekleding kan ook bestaan uit PVC of vinyl. Het voordeel van vinyl is dat het makkelijk aan te brengen is, dus ook prima zelf gedaan kan worden. Het voordeel van PVC bekleding is dat het over elk materiaal kan worden geplaatst en dat het makkelijk schoon te houden is. Als u zeker wilt zijn van een slijtvaste en stevige trapbekleding dan is dit de juiste keuze.

Betonlook

Een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van trapbekleding is de betonlook. Bij deze vorm van trapbekleding wordt uw trap niet daadwerkelijk bekleed met beton. Maar wordt er gebruikt gemaakt van laminaat of vinyl met de authentieke uitstraling van beton. Naast een unieke uitstraling profiteert u van de voordeling van een kunststof afwerking, dit houd in, een slijtvaste en makkelijk schoon te maken trapbekleding.

Bron www.vanderkolkbv.nl