Dak onderhoud

Onderhoud van uw dak

Uw dak beschermt uw huis tegen regen en andere weersomstandigheden. Het is dus ook van belang uw dak goed te onderhouden. De dakgoten kunnen namelijk vollopen met regen of het kan ook vol zitten met bladeren waardoor regen niet meer weg kan lopen.

Dakgoten schoonmaken

Bij de onderhoud van de daken worden de dakgoten vaak vergeten. Men vergeet vaak de dakgoten schoon te maken, maar de dakgoten zijn vaak het belangrijkst. De dakgoten zitten namelijk vaak vol met bladeren en vuil, hierdoor kan het water niet meer wegstromen en kan er een lekkage ontstaan. De dakgoten kunt u natuurlijk zelf schoonmaken, maar vaak wordt er ook een gespecialiseerde vakman voor ingeschakeld.

Tips bij het schoonmaken

Bij het schoonmaken van de dakgoten heeft u een lader nodig, anders kunt uw dakgoten natuurlijk niet schoonmaken. U kunt er ook een emmer bij pakken zodat u alle vuil en bladeren daarin kunt vegen. Ook kunt u op het laatst water de afvoer ingooien, zo weet u zeker of de afvoer verstopt zit of niet.

Pannendaken

Dakpannen horen ook goed onderhouden te worden. Als er bijvoorbeeld dakpannen zijn verzakt, dan is er een grotere kans op lekkage. Het kan dus zo zijn dat een dakpan is verzakt, dit kan komen door een gebroken panlat. Dan is het ook handig om de gebroken panlatten te vervangen door nieuwe. Ook kan het voorkomen dat de dakpannen zelf gebroken zijn. Dakpannen kunt u met tweecomponentenlijm vast te lijmen, zo zullen er ook geen kleurverschillen ontstaan.

Isolatie

U wilt natuurlijk ook warm in uw huis kunnen zitten. Hiervoor is dakisolatie zeer van belang, want als uw dak niet goed geïsoleerd is gaat de warmte verloren. De warmte gaat dan namelijk omhoog richting uw dak. Wanneer u uw dak ook wilt isoleren moet u eerst wel goed uitzoeken wat de kosten hiervoor zijn. De kosten voor dakisolatie kunnen namelijk heel erg verschillen.

Meer informatie over het reinigen van uw dak of dakgoten? Neem dan contact op met Cor van Meer.